Algemene informatie

Openingstijden

Sterkliniek Dierenartsen Leusden is vijf dagen per week geopend.

Maandag                                             Dinsdag
08:30 – 12:00                                      08:30 – 12:00
13:00 – 17:30                                      13:00 – 17:30

Woensdag                                          Donderdag
08:30 – 12:00                                     08:30 – 12:00
13:00 – 17:30                                     13:00 – 17:30
19:00 – 20:00

Vrijdag                                                Zaterdag en Zondag
08:30 – 12:00                                     Gesloten
13:00 – 17:30
19:00 – 20:00

Let op! Tijdens de avondspreekuren zijn wij niet telefonisch bereikbaar.

Behandeling uitsluitend volgens afspraak

Omdat wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben, werken wij uitsluitend volgens afspraak. Voor elke patiënt wordt minimaal 15 minuten in de agenda gereserveerd. Zo weten wij zeker dat we voor elke patiënt genoeg tijd hebben voor een uitgebreid onderzoek zonder dat we daarvoor steeds op de klok moeten kijken.

Daarnaast heeft werken op afspraak ook nog het voordeel dat de wachttijden bij ons minimaal zijn. Natuurlijk kan het voorkomen dat er een spoedgeval tussendoor komt, we blijven uiteraard een dierenartsenpraktijk. Omdat er voor sommige afspraken soms meer of minder tijd nodig is, vragen wij u bij het maken van de afspraak altijd naar de reden voor de afspraak, of de aard van de klachten van uw huisdier.

Binnen onze openingstijden kunt u telefonisch een afspraak maken. Indien gewenst kunt u hierbij een voorkeur voor één van de dierenartsen opgeven. Afspraken die minder dan 24 uur voorafgaand aan de afspraak worden afgezegd kunnen (gedeeltelijk) in rekening worden gebracht.

Afhalen van medicijnen en / of (dieet)voeders

Voor het afhalen van medicatie en/of (dieet)voeders kunt u terecht tijdens de openingstijden.  Het is verstandig om van te voren even te bellen om te vragen of het product nog voorradig is.

Medicatie leggen wij alleen klaar op bestelling. Het uitrekenen van de juiste dosering en de geschikte hoeveelheid, evenals  het controleren hiervan door minimaal twee medewerkers neemt tijd in beslag. Als herhaalrecepten zonder vooraankondiging worden opgehaald, kost dit u onnodig veel wachttijd aan de balie. U kunt uw herhaalrecept telefonisch of via het online bestelformulier doorgeven.

Spoed

Sterkliniek Dierenartsen Leusden is lid van de kring dierenartsen Amersfoort en Leusden, dit betekent dat u buiten onze openingstijden voor spoed altijd terecht kan bij een dierenartsenpraktijk in de omgeving. Na sluitingstijd  is de dienstdoende dierenarts bereikbaar op het nummer: 0900 – 500 9009 (50 ct. per min.)

Van 21:00 tot 09:00 wordt ons 0900-nummer dagelijks doorgeschakeld naar de spoedkliniek gezelschapsdieren midden Nederland (SGMN) te Utrecht. Let op: dit is niet hetzelfde als de al veel langer bestaande Specialistische Spoedkliniek te Utrecht waar wij uw huisdier naar kunnen doorverwijzen voor specialistische hulp. De  spoedkliniek betreft slechts een eerste lijns spoedkliniek vergelijkbaar met een huisartsenpost.  Mocht u met vervoer naar Utrecht een probleem hebben dan kunt u bellen met de Dierenambulance Amersfoort  of met de Stichting Huisdieren Vervoer Service te IJsselsteijn.

Vergeet wanneer u naar een dienstdoende dierenarts gaat niet uw eigen identiteitsbewijs mee te nemen. De dierenarts zal daarnaar vragen.

Wij wijzen u erop dat de tarieven buiten openingstijden en in het weekend hoger liggen dan tijdens de gewone openingsuren. Hierdoor kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Laat u goed over deze kosten voorlichten. U moet contant of met pin afrekenen. In het weekend wordt niet op rekening gewerkt.

Opname en ophalen van patiënten

Patiënten die voor een operatie komen, dienen ’s ochtends tussen 08:30 en 08:45  gebracht te worden, tenzij anders is afgesproken met dierenarts of assistente. U mag uw dier na de overdracht met de assistente zelf naar onze opname begeleiden, waar hij/zij in een kennel wordt ondergebracht.  Het wordt erg op prijs gesteld als u uw dier van tevoren nog even goed uitlaat.

Na 13:30 kunt u telefonisch bespreken wat de beste tijd is om uw dier weer op te halen. Ophalen dient uiterlijk voor 17:30 gedaan te worden. Wanneer u zich bij de balie meldt zullen eerst de operatie en nazorg worden besproken, waarna u uw dier weer mee naar huis kunt nemen.

Informatie over opgenomen patiënten

Indien nodig worden patiënten opgenomen voor verdere behandeling of onderzoek. Binnen openingstijden kunt u altijd informeren hoe het met uw huisdier gaat. Bezoek is mogelijk na telefonisch overleg met een van onze medewerkers.

Afrekenen

Afrekenen dient contant of met “pin” direct na de behandeling te geschieden tenzij anders met de behandelend dierenarts overeengekomen is. Facturen worden belast met administratiekosten! Klik hier voor onze Algemene Voorwaarden.