Castratie en sterilisatie

Zoals al eerder benadrukt is de ene dierenartsenpraktijk de andere niet. Het verschil in tarieven zit voornamelijk in de manier van werken, gebruik van apparatuur en de ervaren medewerkers.

Wij hebben goed nagedacht over de beste pijnstilling voor uw huisdier. Wij geven voorafgaand aan de ingreep al pijnstilling aan de eigenaar mee, zodat deze de avond van tevoren ingegeven kan worden. Wanneer pijnstilling al vooraf wordt ingegeven is het effect tijdens de operatie beter. Uiteraard wordt, waar nodig ook tijdens en/of na de operatie pijnstilling gegeven.

Tijdens de operatie worden de dieren goed bewaakt en van zuurstof voorzien.

We gebruiken uitsluitend steriel materiaal: elk dier een eigen setje.

Niet alleen de operatie heeft onze aandacht, minstens zo belangrijk is de nazorg tijdens de recovery. Elk uur worden de dieren gecontroleerd en getemperatuurd. Vooral afkoeling vormt een risico. Gelukkig beschikken we over goede warmte lampen, vloerverwarming en voor de kleine dieren een warme couveuse.

Onze tarieven zijn inclusief pijnstilling en controle na 10 dagen (voor zover van toepassing).

Katten
Castratie kater          +/-   €    50,-
Sterilisatie poes        +/-   €   175,-*

*Is uw poes bij ons ingeënt dan heeft u recht op een leuke korting of gratis chip bij de sterilisatie of castratie. Informeer bij ons.

Honden
Castratie reu               +/-   €   225,-                    (hoogste gewichtscategorie)
Sterilisatie teef           +/-    €   350,- tot 395,-    (gewichtsafhankelijk)

Konijnen
Castratie rammelaar  +/-   €    80,-
Sterilisatie voedster   +/-   €   200,-                     (korting indien bij ons ingeënt)

De rammetjes krijgen een lokale verdoving en gaan niet onder algehele narcose, met uitzondering van heel wilde mannetjes.