Gebitsbehandelingen

Gebitssanering
Met een gebitssanering wordt nogal eens een korte schoonmaak beurt bedoelt, vaak zonder extra maatregelen als bewaking en infuus.

Wij doen dergelijk onderhoudsbehandelingen ook maar maken daarbij vrijwel altijd gebruik van infuus, veilige narcose en bewaking. De patiënt wordt altijd geïntubeerd.

Gebitssanering (excl. dentale röntgenfoto’s)
Hond en kat  €  100,- t/m €  200,-

Tandheelkundige behandeling
Met een tandheelkundige behandeling wordt vaak een veel uitgebreider programma bedoelt. De patiënt gaat onder narcose, het gebit wordt gereinigd en vervolgens door middel van een pocketsonde en dentale röntgenopnamen onderzocht op letsels die we niet met het blote oog kunnen waarnemen (maar die vaak wel pijnlijk zijn).

Vervolgens worden voor zover mogelijk problemen opgelost door elementen te verwijderen die pijnlijk zijn. Dergelijke behandelingen kunnen variëren van 30 – 90 minuten. Omdat we vaak niet vooraf weten wat we gaan tegen komen is een exact bedrag niet te noemen, Daarom kiezen wij voor een minimum-maximum tarief. Dan weet u toch waar u aan toe bent.

Let op: soms zijn de bevindingen zo ernstig of is de patiënt zo kwetsbaar (bv door leeftijd) dat de behandeling over twee sessies moet worden verdeeld. Dan kunnen de kosten dus ook hoger zijn.

Tandheelkundige behandeling (incl. dentale röntgenfoto’s)
Kat      €  150,- t/m €   450,-
Hond  €  200,- t/m €  550,-