Onze diergeneeskunde

Doordat onze artsen ook na de studie diergeneeskunde op regelmatige basis naar de schoolbanken gaan kunnen wij u en uw huisdier meer gespecialiseerde behandelingen bieden. Onze dierenartsen hebben zich met name verdiept in dermatologie, oogheelkunde en  katten- en konijnengeneeskunde

Dermatologie

Huidklachten vormen een belangrijk deel van klachten waarmee diereigenaren bij ons komen. Tegelijkertijd is het onderzoek vaak uitdagend en de behandeling ervan vergt doorzettingsvermogen. Om die reden behandelen wij graag huidpatiënten. Het geeft veel voldoening om de klachten, die soms erg belastend voor het dier (en z’n omgeving) kunnen zijn, onder controle te krijgen. De basis van het succes is –naast ons nauwkeurig onderzoeksprotocol – een goede communicatie en begeleiding van u als eigenaar.

Oogheelkunde

Dierenarts Bakker heeft zich met een intensieve nascholing verder bekwaamd in de oogheelkunde. Wij beschikken over de hiervoor noodzakelijke vergrotende loepbrillen en oogheelkundige instrumenten. Dit is met name voor spoedeisende situaties erg prettig. Daarnaast voert hij ooglidcorrecties uit (bij entropion) en behandelt hij hoornvlieszweren. Hierbij kunnen ook de zogenaamde ‘conjunctiva flap technieken’ worden uitgevoerd. Voor heel specialistische problemen en ingrepen hebben we bovendien een prima verwijsrelatie met diverse oogartsen in de regio.

Kattengeneeskunde

Meer en meer krijgen katten een eigen positie binnen de diergeneeskunde van de gezelschapsdieren. Katten kennen hun eigen aanpak en specifieke ziekten. Wij houden door middel van nascholing onze specifieke kennis van de kattengeneeskunde op peil. Wij zijn daarom lid van de Werkgroep voor Kattengeneeskunde, onderdeel van de Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren.

Konijnengeneeskunde

Ook konijnen krijgen een steeds belangrijkere rol in ons vak en de kennis van (ziekten van) deze diersoort neemt alleen maar toe. Door nascholing te volgen die gericht is op de geneeskunde van het konijn zorgen we ervoor dat onze kennis op dit gebied bovengemiddeld is. Konijnen worden bij ons al snel opgeschaald als serieuze patiënten en alle aandacht en inspanning is er op gericht soms ernstige ziekten toch met een goed resultaat te bestrijden. Bij ons kunnen voedsters gesteriliseerd en de rammelaars gecastreerd worden. Dierenarts Bakker maakt indien nodig gebruik van veilige narcose technieken, maar kan ook veel verrichtingen zonder narcose uitvoeren. Rammelaars worden bij ons bijvoorbeeld met uitsluitend lokale verdoving gecastreerd. Dit is wel zo veilig.