Nuttige links

Hieronder vindt u per categorie links naar websites met meer informatie.

Algemene links

Op de site van het landelijk informatiecentrum gezelschapsdieren kunt u veel informatie vinden over huisdieren, van aanschaf tot wetgeving. Wat wij zelf heel fijn vinden aan de site is het overzicht van invoereisen per land, erg handig als u op vakantie gaat.

LICG

Teken? Ze zijn bezig met een opmars en komen dan ook meer voor dan enkele jaren geleden. Deze site geeft een overzicht van de regio’s met de hoogste teken-kans. Daarnaast kunt u er ook algemene informatie vinden over de teek en de ziekte van Lyme.

Tekenradar

Als sterkliniek hebben wij een mooi samenwerkingsverband met stichting Hulphond. Wij behandelen in onze kliniek de hulphonden uit de regio. Voor meer informatie over de stichting kunt u de site bezoeken

Stichting Hulphond

Stichting OOPOEH (opa’s en oma’s passen op een huisdier) is een prachtig initiatief: Via de website brengt de stichting ouderen in contact met huisdiereigenaren die een oppas zoeken. Dit zorgt ervoor dat veel ouderen zich minder eenzaam voelen en de huisdiereigenaren worden zo ook nog eens uit de brand geholpen.

Stichting OOPOEH

Bent u getuige van dierenmishandeling of vermoedt u dit?

Dierenbescherming
Dierenpolitie

Verwijsklinieken

Als eerstelijns dierenartsenpraktijk verwijzen wij soms door naar een specialist omdat behandeling bij ons niet mogelijk is.
De onderstaande links verwijzen door naar website van specialisten met wie wij graag samenwerken.

Radiologie
Interne geneeskunde
Vogels en bijzondere dieren

Dierenpensions

Tijdens een vakantie of weekendje weg is het niet altijd mogelijk om uw huisdier mee te nemen. Onderstaand vindt u verschillende pensions waar uw huisdier terecht kan.

Voor honden:
Dierenpension de Sierkamp te Nijkerk
Dierenpensioen Beukers te Baarn
Dierenpension de Hazenberg te Amerongen
Dierenpension Campingkennels te Soest

of kijk op de site van huisdier op vakantie

Voor katten:
Dierenpension de Sierkamp te Nijkerk
Dierenpension Campingkennels te Soest
Kattenpension Dierenplezier te Leusden
Dit pension heeft geen website maar is te bereiken op 033 494 6436.

of kijk op de site van huisdier op vakantie

Hondensport

Wanneer u met u pup een cursus wilt volgen, of gewoon eens wat anders wilt doen met uw hond, kunt u onderstaand meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden in de omgeving.

Algemene trainingen
HSVA
KC Zoys

Speuren
Speurhond.nl

Huisdierverzekeringen

Weet u wat het kost om uw huisdier te laten opereren aan een gebroken poot? Zou u bij uw huisdier chemotherapie starten als dit een optie is? Er is steeds meer mogelijk in de diergeneeskunde, echter hier zijn wel hoge kosten mee gemoeid. Om hier financieel op voorbereid te kunnen zijn, zijn er huisdierverzekeringen. De laatste jaren zijn er steeds meer kleine verzekeringen op de markt gekomen, welke goedkoper zijn in premie maar ook minder vergoeden. Daarom raden wij nog altijd aan te kiezen voor een van de twee grote aanbieders. Via onderstaande links vindt u meer informatie en kunt u direct de premie voor uw huisdier berekenen.

Petlan
Proteq dier en Zorg

Gevonden dieren

Is uw huisdier kwijt of heeft u een huisdier gevonden? Dan kunt u via onderstaande sites meer informatie vinden.

Amivedi
Chipnummer zoeken

Wanneer u gewonde dieren vindt of geen reactie krijgt via bovenstaande sites, kunt u contact opnemen met een van de volgende organisaties:

Dierenambulance
Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Vogelopvang Woudenberg

Huisdieren crematorium / begraafplaats

Het is een moeilijke beslissing rondom het overlijden van een huisdier: wordt het cremeren, begraven of toch destructie. Voor meer informatie over deze opties kunt u onderstaande websites raadplegen.

Huisdierencrematorium Stompwijk
Huisdierenbegraafplaats Klaverweiden

 

 Gedragsproblemen

Helaas krijgen eigenaren soms te maken met gedragsproblemen bij hun huisdier. Veranderingen in de gezinssamenstelling, een verhuizing, verbouwing of zelfs een nieuwe buurhond of kat kunnen zorgen voor gedragsproblemen. Na het uitsluiten van een medische oorzaak verwijzen wij graag door naar een gedragsspecialist.

Katten gedragsspecialist
Honden gedragsspecialist