Tarieven

Tarieven van dierenartsen zijn onderling lastig te vergelijken.

Wat is bijvoorbeeld een consult? Wordt er 15 minuten voor u ingepland of slechts 10 minuten? En wat valt er allemaal onder het operatietarief? Ook de pijnstilling en de na controle? En hoe is de operatie uitgevoerd?

Er zijn verschillende technieken.Vaak geldt: veiliger is ook duurder. En tenslotte is een ervaren dierenarts behendiger met opereren en heeft daardoor minder kans op complicaties.

De manier waarop de tarieven worden opgebouwd kunnen van praktijk tot praktijk verschillen. De ene praktijk vraagt meer voor een consult, maar heeft goedkopere medicijnen, of u kunt gebruik maken van een heel aantrekkelijk spaar- of abonnement systeem.

Tenslotte speelt ook de locatie van de praktijk een rol. Op het platteland van Groningen betaalt u minder voor uw dierenarts dan in een grote stad.

De consumentenbond maakt bij prijsvergelijking vaak gebruik van de zgn. boodschappenmandjes. Een gemiddelde zegt immers meer dan losse prijzen. Het is altijd goed dit alles mee te wegen bij uw beoordeling van tarieven van dierenartsen.

Dierenkliniek Leusden streeft er niet naar om de goedkoopste te zijn omdat we niet willen inleveren op veiligheid, kwaliteit en zorg.

Heeft u meer gerichte vragen over de kosten van een bepaalde behandeling of onderzoek: u kunt altijd eerst een offerte aanvragen. Dit kan telefonisch, maar ook per email.