Het gebit 2017-12-29T13:54:26+00:00

Het gebit van uw hond

Het gebit van huisdieren heeft de laatste decennia steeds meer aandacht gekregen. In ruim twee maanden tijd wisselt het gebit van uw hond van melk- naar volwassengebit. Een hele onderneming. Wist u dat in deze periode de meeste spoedgevallen van de tandheelkunde vallen?! Om deze reden begeleiden we u in deze periode intensief op onze puppyconsultatie momenten op 4, 5 en 6 maanden leeftijd van uw pup. Hoe het wisselen gaat leest u in het stuk over ‘Tandwisseling bij de hond’

Inmiddels weten we dat veel pijn en lijden voorkomen of opgelost kan worden door een goede gebitsverzorging en tijdig ingrijpen bij problemen. Een goede verzorging betekent: goed poetsen. U leest er over in ‘Poetst u al het gebit van uw hond?’ maar ook goede informatie over de betere kauw strips kan niet ontbreken.

Ondanks al onze inspanning maar zeker als het poetsen niet lukt, kunnen er allerlei gebitsproblemen ontstaan. Problemen die gepaard gaan met stank en pijn. U kunt er over lezen in het stuk over ‘Gebitsproblemen bij honden’.
Voorkomen is beter dan genezen maar als er dan pijnlijke problemen zijn moeten ze zo snel mogelijk worden opgelost. Er is alleen één probleem: dieren laten deze pijn zelden merken. We hebben echt grondig onderzoek en dentale röntgenfoto’s nodig om ze in beeld te krijgen. Een jaarlijkse en voor veel dieren zelfs halfjaarlijkse controle is dan ook onontbeerlijk. Zo kunnen we dieren op tijd helpen. Wij beschikken over goede apparatuur en de tandheelkundige kennis om dit te kunnen doen.

Willie van de Visser – Ruitenbeek
Dierenarts

Maak een afspraak

Als ‘eerstelijns dierenarts’ zijn wij er
voor het welzijn van uw dier!

WELKOM

Dierenkliniek Leusden
Hamersveldseweg 74
3833 GS Leusden

033 – 494 44 88
info@dierenkliniekleusden.nl

WIJ ZIJN EEN CAT FRIENDLY CLINIC

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag
08:30 – 17:30 uur

Maandag, woensdag & vrijdag
19:00 – 20:00 uur

Zaterdag
09:00 – 13:00 uur

ONZE SOCIAL MEDIA

IS UW HUISDIER AL
VERZEKERD?

Loading poll...