Huid en allergie

Van alle problemen die we in de praktijk tegen komen wordt wel een groot deel gevormd door de problemen van de huid. Meestal is de hoofdklacht: jeuk!

Het onderzoeken van een huid is een vak apart en vergt veel geduld en veel uitleg.
Parasieten kunnen zorgen voor veel jeuk en mogen niet gemist worden. De oplossing is dan echter vaak eenvoudig met snel en goed resultaat.

Demodex
Schilfermijt cheyletiella
Trombicula
Schurft / Scabiës

In tegenstelling tot parasitaire aandoeningen is de oplossing bij allergie vaak niet eenvoudig en vergt het veel geduld en inzet van de kant van u als eigenaar. Wat daar erg bij helpt is goede uitleg waarom de klachten en verschijnselen zijn zoals ze zijn en waarom u bepaalde handelingen moet doen om de situatie voor uw dier te verbeteren. Consequent zijn is daarbij een sleutelbegrip. Gelukkig leidt dit heel vaak tot bevredigende resultaten waar uw dier erg van opknapt. U leest erover in de artikelen over Atopie, Vlooien– en Voedingsallergie.

Bij huidproblemen rekenen we ook de oorproblemen. De gehoorgang is bekleed met een stukje van de huid en geeft vaak een afspiegeling van de (allergie) problemen. Het is zelfs zo dat in ruim 15% van de allergische honden oorklachten de enige klachten zijn! Alleen het oor behandelen levert dan niet zo’n goed resultaat op dan wanneer we tegelijkertijd het onderliggende probleem opsporen en oplossen.

Zo is dermatologie is een speerpunt in onze praktijk.

Wabe Bakker
Dierenarts

Maak een afspraak

Als ‘eerstelijns dierenarts’ zijn wij er
voor het welzijn van uw dier!

WELKOM

Dierenkliniek Leusden Hamersveldseweg 74 3833 GS Leusden 033 – 494 44 88 info@dierenkliniekleusden.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag 08:30 – 17:30 uur

Maandag, woensdag & vrijdag 19:00 – 20:00 uur

Zaterdag 09:00 – 13:00 uur

ONZE SOCIAL MEDIA

WIJ ZIJN EEN CAT FRIENDLY CLINIC

IS UW HUISDIER AL VERZEKERD?

Loading poll...

KATTEN ARTROSE TEST

Katten zijn meesters in het verbergen van pijn en lijden daarom vaak in stilte. Ken jij de symptomen van artrose bij de kat?