Lasertherapie

Een betere term is: Photo – Bio – Modulatie therapie.

Photo: er wordt gewerkt met bepaalde golflengten van licht

Bio: …die in staat zijn bepaalde processen op celniveau te beïnvloeden

In de cel zijn enkele belangrijke stofjes gevoelig voor licht; dit zijn de photo-acceptoren. Zij kunnen bepaalde processen in de cel aan- of uit zetten.

Inmiddels wordt licht in de vorm van LASER al geruime tijd ingezet in de mensen-geneeskunde en heeft het zijn intrede gedaan in de diergeneeskunde.

Waar wordt het vooral voor gebruikt:

  • Het versnellen van wondgenezing (voorbeeld: open wonden die per secundam moeten genezen).
  • Het versnellen van genezing door ontsteking te moduleren/remmen (voorbeelden: tandheelkunde, huidwonden)
  • Het verminderen van pijn door het remmen van pijn producerende stoffen (voorbeeld: artrose, hernia, spierproblemen, peesproblemen)

Hoe wordt het gebruikt:

Door middel van Laserapparaten die licht toedienen op de gewenste plekken. Soms behelst dit een eenmalige behandeling (bv na een operatie van de verse operatiewond) soms ook een langdurige behandeling tot de wond is genezen of de patiënt veel minder pijn heeft.

Wij starten met een behandelplan dat samen met u besproken wordt. In de regel zijn 3-6 behandelingen nodig om te kunnen zien of er verbetering optreedt, soms wordt het behandelplan aangepast.

De dierenarts bepaalt het behandelplan en zal de therapie starten samen met de paraveterinair die de behandelingen verder zal uitvoeren. Elke vierde behandeling kijkt de dierenarts vervolgens weer mee.

Voor het bepalen van de dosering van het laserlicht worden bepaalde berekeningen uitgevoerd, maar daarnaast is het kijken naar het effect op de patiënt wezenlijk en per individu verschillend. De hoeveelheid licht wordt vervolgens toegediend waarbij de laser steeds (langzaam) in beweging blijft. Ook de omgeving van de plek wordt behandeld.

Waar behandelen wij

Honden behandelen wij in onze derde spreekkamer. Deze is ervoor ingericht. Zo beschikken wij over een groot orthopedisch kussen waar honden rustig op kunnen liggen tijdens hun behandeling.

Katten behandelen wij in de kattenspreekkamer of in de kattenopname.

Veiligheidsmaatregelen

Omdat wij werken met een categorie IV (High Potency) Laser, zijn beschermende maatregelen verplicht. Dat betekent dat wij u en onszelf beschermen met speciale laser-brillen. Ook honden krijgen van ons een bril.

We laten u de laser ook even voelen (u voelt niks of een beetje warmte).

Er is geen gevaar voor eventuele zwangerschap.

Start van de behandeling

Vooraf maken wij vaak een begin foto of film. Zo proberen we objectief de verbetering in beeld te brengen.

Vaak starten we en onderbreken we bij bijvoorbeeld pijnklachten de behandeling om het effect te beoordelen. We laten de hond even lopen. Zo checken we steeds af of we op de goede weg (en dosering) zitten.

 

Kosten

Behandeling korter dan 3 minuten kosten 17,95 euro per keer.

Behandelingen langer dan 3 minuten kosten 24,50 euro per keer.

Alleen bij het stellen van de diagnose en het opstellen van het plan betaalt u het gebruikelijke consult. Daarna niet meer, ook niet wanneer de dierenarts meekijkt.

Willie van de Visser – Ruitenbeek
Dierenarts

Maak een afspraak

Als ‘eerstelijns dierenarts’ zijn wij er
voor het welzijn van uw dier!

WELKOM

Dierenkliniek Leusden Hamersveldseweg 74 3833 GS Leusden 033 – 494 44 88 info@dierenkliniekleusden.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag 08:30 – 17:30 uur

Maandag, woensdag & vrijdag 19:00 – 20:00 uur

Zaterdag 09:00 – 13:00 uur

ONZE SOCIAL MEDIA

WIJ ZIJN EEN CAT FRIENDLY CLINIC

IS UW HUISDIER AL VERZEKERD?

Loading poll...

KATTEN ARTROSE TEST

Katten zijn meesters in het verbergen van pijn en lijden daarom vaak in stilte. Ken jij de symptomen van artrose bij de kat?