De juiste voeding voor uw kat

Dankzij de goede voedingen die tegenwoordig op de markt zijn worden onze katten veel ouder en blijven zij langer gezond. Bovendien kunnen allerlei diëten bijdragen aan het vertragen of zelfs genezen van aandoeningen. We zijn er zo aan gewend geraakt dat we soms vergeten hoe bijzonder dat eigenlijk is!

Voor de verschillende levensfasen zijn verschillende voedingen geschikt die aangepast zijn aan de verschillende behoeftes per levensfase. Kittenvoeding, voeding voor gecastreerde dieren, light voedingen, haarbal controle, orale care, seniorvoedingen, allemaal dragen ze bij aan een beter kattenleven.

Daarnaast zijn er globaal twee trends te ontdekken: mensen die graag zo natuurlijk mogelijk voeren en zij die vooral een goede kwaliteit brokjes willen ongeacht de samenstelling.

Met natuurlijk wordt vaak bedoelt: ‘het moet zo veel mogelijk op de samenstelling van een prooidier lijken’ en dus zo veel eiwit (lees vlees) bevatten als een prooidier. Hierbij wordt zo min mogelijk koolhydraat (suiker) gewaardeerd. De HPM-lijn van de firma Virbac die wij verkopen past daar heel goed bij.

Toch kunnen katten – die van nature inderdaad vleeseters zijn – heel goed uit de voeten met koolhydraten – zolang ze maar verteerbaar worden gemaakt (ontsloten worden). Ook deze stoffen kunnen zij als brandstof gebruiken. Dit scheelt veel vlees en dus kosten bij het maken van deze voedingen. Het is in die zin ook wat duurzamer dan vleesrijke voeding. Dit is voor diervoeding niet anders dan voor onze eigen voeding. Een voorbeeld van dit type voer is ons huismerk Sanimed.

U heeft dus alle keus. Mocht u daar hulp bij nodig hebben: onze paraveterinairen zijn opgeleid Veterinair Nutrional Advisers en helpen u graag.

Malou Branderhorst – Eijnthoven
Paraveterinair

Maak een afspraak

Als ‘eerstelijns dierenarts’ zijn wij er
voor het welzijn van uw dier!

WELKOM

Dierenkliniek Leusden Hamersveldseweg 74 3833 GS Leusden 033 – 494 44 88 info@dierenkliniekleusden.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag 08:30 – 17:30 uur

Maandag, woensdag & vrijdag 19:00 – 20:00 uur

Zaterdag 09:00 – 13:00 uur

ONZE SOCIAL MEDIA

WIJ ZIJN EEN CAT FRIENDLY CLINIC

IS UW HUISDIER AL VERZEKERD?

Loading poll...

KATTEN ARTROSE TEST

Katten zijn meesters in het verbergen van pijn en lijden daarom vaak in stilte. Ken jij de symptomen van artrose bij de kat?