Het gebit

Het gebit van huisdieren heeft de laatste decennia steeds meer aandacht gekregen.

In ruim twee maanden tijd wisselt het gebit van uw kat van melk- naar volwassengebit. Dit gaat meestal vanzelf maar soms treden er problemen op. Hoe het wisselen gaat en welke problemen u kunt tegen komen leest u in het stuk over ‘Tandenwisseling bij de kat’

Inmiddels weten we dat veel pijn en lijden voorkomen of opgelost kan worden door een goede gebitsverzorging en tijdig ingrijpen bij problemen. Een goede verzorging betekent: goed poetsen. Dat is niet altijd makkelijk maar wanneer u er vroeg mee begint verdragen veel katten het goed. Wij kunnen u helpen met allerlei praktische tips. Klik hier voor meer informatie over het poetsen.

Ondanks al onze inspanning maar zeker als het poetsen niet lukt, kunnen er gebitsproblemen ontstaan. Problemen die gepaard gaan met stank en pijn. U kunt er over lezen in het stuk over ‘Gebitsproblemen bij katten’.

Daarnaast kennen katten ook hun eigen specifieke tandheelkundige uitdagingen. Denk maar de resorptieletsels die vooral, maar niet uitsluitend, bij raskatten worden gezien. Bij de jaarlijkse controle letten we daar goed op.

Voorkomen is beter dan genezen maar als er dan pijnlijke problemen zijn moeten ze zo snel mogelijk worden opgelost. Er is alleen één probleem: katten laten deze pijn zelden merken. We hebben echt grondig onderzoek en dentale röntgenfoto’s nodig om ze in beeld te krijgen. Een jaarlijkse en voor veel dieren zelfs halfjaarlijkse controle is dan ook onontbeerlijk. Zo kunnen we dieren op tijd helpen. Wij beschikken over goede apparatuur en de tandheelkundige kennis om dit te kunnen doen.

Kim van Dam
Dierenarts

Maak een afspraak

Als ‘eerstelijns dierenarts’ zijn wij er
voor het welzijn van uw dier!

WELKOM

Dierenkliniek Leusden Hamersveldseweg 74 3833 GS Leusden 033 – 494 44 88 info@dierenkliniekleusden.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag 08:30 – 17:30 uur

Maandag, woensdag & vrijdag 19:00 – 20:00 uur

Zaterdag 09:00 – 13:00 uur

ONZE SOCIAL MEDIA

WIJ ZIJN EEN CAT FRIENDLY CLINIC

IS UW HUISDIER AL VERZEKERD?

Loading poll...

KATTEN ARTROSE TEST

Katten zijn meesters in het verbergen van pijn en lijden daarom vaak in stilte. Ken jij de symptomen van artrose bij de kat?