Voortplanting en dracht 2019-05-13T11:57:21+00:00

Voortplanting en dracht bij de kat

De ene katteneigenaar wil graag een nestje, de ander moet er niet aan denken. Het nemen van een goed besluit over het al of niet onvruchtbaar maken van uw kater op poes is soms lastig. Graag zetten we een en ander voor u op een rijtje. U leest dit in de artikelen ‘Castratie van de kater’ en ‘Onvruchtbaar maken van de poes’.

Wilt u toch een keer een nestje, of is uw poes ongepland tóch gedekt, dan komen weer allerlei andere spannende vragen op u af. Hoe gaat het met zo’n dracht? En: hoe gaat de bevalling precies? Wat moet ik doen als het fout gaat? Hoe zie ik dat eigenlijk? En als de kittens pas geboren zijn? Vragen die we bespreken in het artikel ‘De drachtige poes’. De dracht van uw poes stellen we vast als ze ongeveer 25-30 dagen geleden gedekt is. Dan is de mogelijke dracht goed te voelen. Tijdens dit consult bespreken we de meeste vragen al even en maken we een plan voor de hulp rond de bevalling.

Wanneer het echt niet wil vlotten zal de dierenarts tot een keizersnede besluiten. Dit is dan op dat moment het beste en meest veilig voor zowel de poes als haar kittens. Wij zijn in onze praktijk ervaren met en goed uitgerust voor deze ingreep en de (warme) opvang van de pasgeboren kittens.

Wabe Bakker
Dierenarts

Maak een afspraak

Als ‘eerstelijns dierenarts’ zijn wij er
voor het welzijn van uw dier!

WELKOM

Dierenkliniek Leusden
Hamersveldseweg 74
3833 GS Leusden

033 – 494 44 88
info@dierenkliniekleusden.nl

WIJ ZIJN EEN CAT FRIENDLY CLINIC

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag
08:30 – 17:30 uur

Maandag, woensdag & vrijdag
19:00 – 20:00 uur

Zaterdag
09:00 – 13:00 uur

ONZE SOCIAL MEDIA

IS UW HUISDIER AL
VERZEKERD?

Loading poll...