Een nieuw konijn 2017-12-29T14:14:23+00:00

Een nieuw konijn

Konijnen vormen een steeds belangrijke groep onder alle huisdieren, het aantal ligt al snel op de helft van het aantal honden! Het zijn van nature groepsdieren en leven het liefst met minimaal één soortgenoot samen.

Aanschaf

Konijnen worden nog steeds verkocht door dierenspeciaalzaken, maar de trend is dat dit gaat stoppen. Het beste kan een konijntje worden aangeschaft bij particulieren of fokkers van bepaalde rassen. Een jong konijn heeft minimaal 8 tot 12 weken nodig om de flora van zijn darmkanaal op te bouwen. Dit beschermt tegen diarree. Konijntjes doen dit door bij hun moeder te zijn en van haar de benodigde bacteriën op te pikken. Snel uit het nest leidt dus vaak snel tot problemen.

Konijnen hebben voldoende ruimte nodig en kunnen goed buiten een hok of kooi lopen in een goed afgesloten tuin. Maar ook in huis. Ze zijn heel goed zindelijk te krijgen en zullen normaliter altijd hun eigen wc-tje gebruiken. Beweging is heel belangrijk. Je kunt konijnen zelfs allerlei behendigheidsspelletjes aanleren. Zoek op internet maar eens op de zoekterm ‘Rabbit Agility’.

Wabe Bakker
Dierenarts

Maak een afspraak

Als ‘eerstelijns dierenarts’ zijn wij er
voor het welzijn van uw dier!

WELKOM

Dierenkliniek Leusden
Hamersveldseweg 74
3833 GS Leusden

033 – 494 44 88
info@dierenkliniekleusden.nl

WIJ ZIJN EEN CAT FRIENDLY CLINIC

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag
08:30 – 17:30 uur

Maandag, woensdag & vrijdag
19:00 – 20:00 uur

Zaterdag
09:00 – 13:00 uur

ONZE SOCIAL MEDIA

IS UW HUISDIER AL
VERZEKERD?

Loading poll...