Loading poll...

Is de dierenarts (te) duur?

Er zijn soms grote prijsverschillen tussen dierenartsen. Hoe komt dit? De verschillen worden door allerlei factoren bepaalt. In het algemeen geldt: hoe beter de zorg en service, hoe hoger de tarieven.

Appels en peren

Prijzen vergelijken blijft lastig omdat niet altijd duidelijk is of u wel hetzelfde product vergelijkt. Hoelang duurt een consult bijvoorbeeld? Wat valt er allemaal onder het operatie-tarief en vooral: wat niet? Het aanvragen van een offerte en het maken van goede afspraken voorkomt vervelende verrassingen bij het afrekenen.

Tarieven

Hieronder worden de meest voorkomende behandelingen en bijbehorende tarieven genoemd. Voor de tarieven van overige behandelingen raden wij u aan een offerte aan te vragen.

Jaarlijkse controle en vaccinatie

Wij reserveren voor elke enting 15 minuten. Uw dier wordt grondig nagekeken door een ervaren dierenarts en de bevindingen worden met u besproken.

Wij checken aan de hand van vaste protocollen, zodat alles echt aan bod komt. Daarnaast is er alle tijd voor uw vragen en praten wij u bij over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de bestrijding van vlo en teek en nemen we het ontwormingsschema met u door.

De adviezen worden op maat gegeven omdat omstandigheden kunnen verschillen. Kortom: de jaarlijkse controle is het belangrijkste moment van het jaar!

Enting hond           €   55,00
Enting Kat              €   55,00
Enting konijn         €   55,00
Extra entingen       €  20,00  (bijv. Rabiës, Kennelhoest, Bordetella)

Prijzen gelden vanaf het eerste levensjaar. Pup en kitten entingen worden apart berekend.

Castratie en sterilisatie

Zoals al eerder benadrukt is de ene dierenartsenpraktijk de andere niet. Het verschil in tarieven zit voornamelijk in de manier van werken, gebruik van apparatuur en de ervaren medewerkers.

Wij hebben goed nagedacht over de beste pijnstilling voor uw huisdier. Wij geven voorafgaand aan de ingreep al pijnstilling aan de eigenaar mee, zodat deze de avond van tevoren ingegeven kan worden. Wanneer pijnstilling al vooraf wordt ingegeven is het effect tijdens de operatie beter. Uiteraard wordt, waar nodig ook tijdens en/of na de operatie pijnstilling gegeven.

Tijdens de operatie worden de dieren goed bewaakt en van zuurstof voorzien.

We gebruiken uitsluitend steriel materiaal: elk dier een eigen setje.

Niet alleen de operatie heeft onze aandacht, minstens zo belangrijk is de nazorg tijdens de recovery. Elk uur worden de dieren gecontroleerd en getemperatuurd. Vooral afkoeling vormt een risico. Gelukkig beschikken we over goede warmte lampen, vloerverwarming en voor de kleine dieren een warme couveuse.

Onze tarieven zijn inclusief pijnstilling en controle na 10 dagen (voor zover van toepassing).

Katten
Castratie kater          +/-   €    50,-
Sterilisatie poes        +/-   €   180,-*

*Is uw poes bij ons ingeënt dan heeft u recht op een gratis chip t.w.v. €39.95 bij de sterilisatie. Informeer bij ons.

Honden
Castratie reu               +/-   €   250,-
Sterilisatie teef           +/-    €   350,- tot 410,-

Konijnen
Castratie rammelaar  +/-   €    90,-
Sterilisatie voedster   +/-   €   250,-

De rammetjes krijgen een lokale verdoving en gaan niet onder algehele narcose, met uitzondering van heel wilde mannetjes.

Gebitsbehandelingen

Gebitssanering
Met een gebitssanering wordt nogal eens een korte schoonmaak beurt bedoeld, vaak zonder extra maatregelen als bewaking en infuus. Wij doen dergelijk onderhoudsbehandelingen ook maar maken daarbij vrijwel altijd gebruik van infuus, veilige narcose en bewaking. De patiënt wordt altijd geïntubeerd.

Tandheelkundige behandeling
Met een tandheelkundige behandeling wordt vaak een veel uitgebreider programma bedoeld. De patiënt gaat onder narcose, het gebit wordt gereinigd en vervolgens door middel van een pocketsonde en dentale röntgenopnamen onderzocht op letsels die we niet met het blote oog kunnen waarnemen (maar die vaak wel pijnlijk zijn).

Vervolgens worden voor zover mogelijk problemen opgelost door elementen te verwijderen die pijnlijk zijn. Dergelijke behandelingen kunnen variëren van 30 – 120 minuten. Omdat we vaak niet vooraf weten wat we gaan tegen komen is een exact bedrag niet te noemen, daarom kiezen wij voor verschillende categorieën met een min – max  tarief. Vooraf kunnen we wel aangeven in welke categorie de behandeling van uw huisdier ongeveer komt te vallen. Dit blijft altijd een inschatting omdat we onder narcose pas echt goed de bek kunnen inspecteren en / of foto’s kunnen maken. Mocht tijdens de behandeling blijken dat de aangegeven prijscategorie overschreden gaat worden, nemen wij hier direct telefonisch contact over op met de eigenaar.

Let op: soms zijn de bevindingen zo ernstig of is de patiënt zo kwetsbaar (bv. door leeftijd) dat de behandeling over twee sessies moet worden verdeeld. Dan kunnen de kosten dus ook hoger zijn.

Categorie Behandeling Kosten
Categorie A Gebitsreiniging en polijsten €100-250
Categorie B Gebitsreiniging en polijsten en/of röntgenfoto’s en/of enkele extractie(s) €250-400
Categorie C Als categorie B, maar met tijdsduur 1-1,5 uur €400-600
Categorie D Als categorie B, maar met tijdsduur 1,5-2 uur €600-800

WELKOM

Dierenkliniek Leusden Hamersveldseweg 74 3833 GS Leusden 033 – 494 44 88 info@dierenkliniekleusden.nl

WIJ ZIJN EEN CAT FRIENDLY CLINIC

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag 08:30 – 17:30 uur

Maandag, woensdag & vrijdag 19:00 – 20:00 uur

Zaterdag 09:00 – 13:00 uur

ONZE SOCIAL MEDIA

IS UW HUISDIER AL VERZEKERD?

Loading poll...