Loading poll...

Is de dierenarts (te) duur?

Er zijn soms grote prijsverschillen tussen dierenartsen. Hoe komt dit? De verschillen worden door allerlei factoren bepaalt. In het algemeen geldt: hoe beter de zorg en service, hoe hoger de tarieven. Wist u dat u uw dier kunt verzekeren tegen ziektekosten? En kent u ons Huisdieren Zorg Plan al?

Appels en peren

Prijzen vergelijken blijft lastig omdat niet altijd duidelijk is of u wel hetzelfde product vergelijkt. Hoelang duurt een consult bijvoorbeeld? Wat valt er allemaal onder het operatie-tarief en vooral: wat niet? Het aanvragen van een offerte en het maken van goede afspraken voorkomt vervelende verrassingen bij het afrekenen.

Ziektekostenverzekering

Wist u dat u uw huisdier kunt verzekeren tegen ziektekosten? Er zijn ziektekostenverzekeringen voor hond, kat en het konijn.  Vaak is een beperkte maandlast beter dan een onverwachte (hoge) rekening! Kijk dan op op: www.vergelijkdirect.com

De kosten van preventieve zorg zoals de jaarlijkse gezondheidscheck en enting, de ontworming en de vlo- en teken bestrijding van het gehele jaar, kunt u onderbrengen in een abonnement. Dit heet het Huisdieren Zorg Plan. Dit Zorg Plan kent nog extra voordelen. Informeer bij ons!

Dierenartsen bepalen hun tarieven zelf

De tarieven van een dierenarts worden niet centraal bedacht of door zorgverzekeringen afgedwongen. Een dierenarts kijkt eenvoudig naar zijn kosten en investeringen en berekent zo zijn prijs. Net als elke ondernemer wil hij zijn bedrijfsvoering gezond houden.

Welke kosten bepalen de prijs zoal?

  • Personeelskosten: Deze vormen een groot deel van de kosten van een dierenartspraktijk en dus ook van de tarieven. Hoe meer personeel, hoe meer service een aandacht voor u en uw dier, maar ook: hoe meer kosten. De cao zorgt bovendien voor goede arbeidsvoorwaarde en eerlijke salarisschalen. Tevreden en hooggekwalificeerd personeel is de basis van goede diergeneeskundige zorg
  • Nascholing: De dierenarts moet zijn vak bijhouden. Dat vindt elke cliënt vanzelfsprekend. Het volgen van nascholing en congressen kost geld. De dierenarts doet die investering graag. Want u bent dan wél verzekerd van de beste zorg voor uw dier. En de dierenarts blijft het vak met veel plezier uitoefenen.
  • Winst: Net als elke onderneming zal een dierenartspraktijk naast de salarissen van de dierenarts(en) en het personeel ook winst moeten maken. Deze winst zorgt ervoor dat een praktijk in nieuwe ontwikkelingen kan investeren en het geïnvesteerde geld ook rendement oplevert. Dit is in het belang van (een) goede diergeneeskundige zorg.
  • Huisvesting : Een modern ingericht gebouw dat goed onderhouden wordt is duurder dan een oud gebouw waar minder in geïnvesteerd wordt. Gemeentelijke belastingen verschillen, financieringen voor de praktijk (hypotheek) ook. Daarnaast heeft elk bedrijf te maken met kosten voor gas en elektra, water, allerlei verzekeringen etc.
  • Inrichting en apparatuur: Moderne diergeneeskundige apparatuur (en het onderhoud ervan) is kostbaar. Hoe meer een praktijk in huis heeft hoe beter de zorg die zij biedt is.
  • Operatie: Operatietechnieken en zorg er omheen, kunnen verschillen. Wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van moderne en veilige narcosemethoden? Welke hechtmaterialen worden gebruikt? Maakt men gebruik van een goed en modern pijnprotocol voor, tijdens en na de ingreep? Heeft men hulp van een operatieassistente? Hoe is de bewaking tijdens het uitslapen? In het algemeen geldt: hoe beter de zorg, hoe hoger de kosten.

Dierenarts betaalt belasting

Een huisarts hoeft geen BTW door te rekenen en af te dragen. Een dierenarts wel. Daardoor lijkt een dierenarts in vergelijking met een huisarts al snel duurder. De dierenarts wordt er echter niet beter van en heeft er een hele administratieve taak aan.

WELKOM

Dierenkliniek Leusden Hamersveldseweg 74 3833 GS Leusden 033 – 494 44 88 info@dierenkliniekleusden.nl

WIJ ZIJN EEN CAT FRIENDLY CLINIC

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag 08:30 – 17:30 uur

Maandag, woensdag & vrijdag 19:00 – 20:00 uur

Zaterdag 09:00 – 13:00 uur

ONZE SOCIAL MEDIA

IS UW HUISDIER AL VERZEKERD?

Loading poll...