De interne geneeskunde is een omvangrijk gebied binnen de diergeneeskunde.

Het houdt zich bezig met ziekten van de inwendige organen zoals het hart, de longen, de nieren, de lever en het zenuwstelsel. Ook hormonale ziekten zoals suikerziekte vallen hieronder.

Naast het klinisch onderzoek zijn er vaak meerdere testen nodig om tot een juiste diagnose te komen. De te nemen vervolgstappen, zoals beeldvorming of bloedonderzoek, zullen uitgebreid met u worden besproken. Zo kan er een optimaal diagnostisch plan gemaakt worden.

Moderne laboratoriumapparatuur stelt ons in staat om voor een belangrijk deel zelf aanvullend onderzoek te doen. Dit is vooral van belang als snelheid gewenst is.

Wij kunnen zelf bloed- en urine analyses en ontlastingsonderzoek uitvoeren. Ook doen we zelf veel cytologisch (cel) onderzoek en kunnen we materiaal op kweek zetten.
Om de betrouwbaarheid van de apparatuur te kunnen blijven garanderen worden deze met regelmaat zowel intern als extern gecontroleerd. Gelukkig kunnen we met behulp van een koerier systeem al onze monsters (o.a. bloed, urine, ontlasting) voor aanvullende bepalingen ‘s nachts al in de beste laboratoria laten bezorgen. Zo hebben we vaak de dag erna al uitslag.

WELKOM

Dierenkliniek Leusden Hamersveldseweg 74 3833 GS Leusden 033 – 494 44 88 info@dierenkliniekleusden.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag 08:30 – 17:30 uur

Maandag, woensdag & vrijdag 19:00 – 20:00 uur

Zaterdag 09:00 – 13:00 uur

ONZE SOCIAL MEDIA

WIJ ZIJN EEN CAT FRIENDLY CLINIC

IS UW HUISDIER AL VERZEKERD?

Loading poll...

KATTEN ARTROSE TEST

Katten zijn meesters in het verbergen van pijn en lijden daarom vaak in stilte. Ken jij de symptomen van artrose bij de kat?