Orthopedische klachten komen vaak voor, vooral bij honden en katten.

Botbreuken na aanrijdingen en kruisbandletsel na spel zijn voorbeelden van acute orthopedische problemen. Maar ook de meer chronische kreupelheden zoals artrose kunnen een ernstig probleem vormen voor uw hond of kat.

Om een orthopedisch probleem goed te kunnen behandelen is het belangrijk (zowel figuurlijk als letterlijk) de vinger op de zere plek te leggen. Dit doen we door een orthopedisch onderzoek. Echter, voor het stellen van een goede diagnose is het vaak nodig om aanvullend onderzoek te doen, zoals het maken van röntgenfoto’s.

Indien een operatie nodig is, dan kan dat meestal bij ons op de kliniek. Mocht er sprake zijn van een specialistischere operatie, dan zullen wij u doorverwijzen naar een orthopedische specialist.

Net als mensen hebben ook honden en katten bij bepaalde aandoeningen veel baat bij een goede revalidatie ondersteund door fysio- of orthomanuele therapie. Indien dit voor uw dier nodig is, kunnen we u doorverwijzen naar een gediplomeerde fysio- of orthomanueel therapeut.

WELKOM

Dierenkliniek Leusden

Hamersveldseweg 74

3833 GS Leusden

033 – 494 44 88

info@dierenkliniekleusden.nl